Между срещите със съгражданите ми в Ловеч до мен достигна

...
 Между срещите със съгражданите ми в Ловеч до мен достигна
Коментари Харесай

Николай Нанков: Ако управлява ГЕРБ, ще има финансиране за общинските проекти

 Избори 2024 18

 

" Между срещите със съгражданите ми в Ловеч до мен доближи информация, която откровено ме развесели. Написал, апелирам ви се, един " сътрудник " ласкателен пост какъв брой доста бил направил за общините. Ама в случай че човек го чете безрезервно, ще си каже - еййй, огромна работа е този. А постът му в действителност е в жанр Андрешко. И тъй като нас ни учеха да четем сериозно, няма по какъв начин да не внеса малко уточнения: преди всичко сътрудника има най-малка заслуга за програмата за общинските планове. Тя е реалност благодареннине на самодейността на ГЕРБ, не мога да не загатна и сътрудниците от Движение за права и свободи. И макар големите разногласия и несъгласия с тогавашния финансов министър, който в началото и дума не даваше да се обели за приемането на сходна огромна капиталова програма; стигайки се даже до там ние да заявим изрично, че няма да подкрепим държавния бюджет, в случай че в него не попадат вложенията за всички общини. И в този момент в жанр Андрешко да се изкарва спасителят на общините и какъв брой доста съглашения бил подписал за какъв брой милиони... Сякаш е бил отново в гражданското, не в министерско кресло..
И като е подписал - какво?! "

 

Това написа във Facebook лидерът на листата на ГЕРБ-СДС в Ловеч Николай Нанков:

 

И продължи:
- Той ли е създател на програмата - не. Като представител на изпълнителната власт той е изпълнявал решение на Народното събрание. Защото същинската стратегия, с целия й размер на вложения и правила за реализацията й, бяха написани в предлагането сред двете четения на Закона за държавния бюджет. И там ясно се вижда, че водещ вносител на текстовете и средствата за Програмата е Бойко Борисов. Не Андрешко…
- Кога стартира да подписва сътрудника? С двумесечно забавяне след “натиск ” от страна на ГЕРБ, когато на национално съвещние с кметовете на 5 март алармирахме, че финансовият министър е дал на Министерство на регионалното развитие едвам една трета /400 млн.лв./ от плануваните в държавния бюджет за 2024 година средства. И плановете ще останат единствено една табличка на хартия, а кметовете очевидно би трябвало да вървят “на килимчето ” при тогавашния ковчежник.
- При неговото ръководство какъв брой пари потекоха към общините? Ще ви кажа какъв брой - тъкмо нула! За 4 месеца нито лев по сметките на общините, макар огромните хвалби в жанр Андрешко на колегата-разписвач.
- А откогато не е министър ли? Информацията ни е за над 15 млн. лева, които към този момент са действително преведени по сметките на общини от неговия правоприемник и то единствено в първите няколко дни откакто се смени караула. И то без доста хвалби.
- Ще стигнат ли Андрешковите 400 млн.лв. до края на годината? Не.
- Ще бъдат ли обезпечени изчезналите пари? Ако ръководи ГЕРБ - да.
Всичко друго е “ала бала ” - в случай че цитираме едни други хора от “Братството на почтените ”.
Това е. Когато числата приказват, и Андрешковците би трябвало да мълчат! "

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР